Hvem er vi

Horsens Vævekreds blev dannet ved en stiftende generalforsamling den 27. april 2019.

Inden da havde en gruppe på 9 vævere haft til huse på Fuglsangsvej i Horsens.

Da der var udsigt til, at vi ville blive opsagt fra lejemålet og vi gerne ville have lidt bedre plads, begyndte vi at lede efter egnede lokaler. Vi så på forskellige muligheder, bl.a vores nuværende lokale på Ane Stauningsvej 21 i Horsens. Lokalet havde tidligere været en del af kontormiljøet på Kirks fabrikker, Horsens. Lokalet var stort, hvilket gav os mulighed for at udvide vores kreds til 17 vævere, siden har vi udvidet medlemsskaren til 19 vævere. Vores erfaringer med væven spænder bredt, der nogle der har vævet i mere end 40 år og andre er lige begyndt. Der er en væver med væverlaugets faglige uddannelse i skaftevæv og fire der er godt i gang med den. De afslutter deres uddannelse i juni 2022.

I forbindelse med vores flytning og udvidelse af gruppen besluttede vi at danne foreningen: Horsens Vævekreds.

Vores væve er fordelt mellem medlemmernes egne og lånevæve, som Jette Nielsen stiller til rådighed for de medlemmer, som ikke selv har en væv med. I lokalet står således 19 skaftevæve af forskellige størrelser.

Vi har et fint bibliotek.

Vi mødes hver tirsdag kl 10 og væver så længe vi har tid og lyst. Vi starter med en kop kaffe/the og taler om væveprojekter og hvad der ellers rører os. Vi har madpakker med til vores frokost og en dukse ordning, hvor vi skiftes til at holde toilettet rent og støvsuge fællesarealerne.

Vi har alle en nøgle til lokalet og kan derfor også komme og væve på andre tidspunkter i løbet af ugen. Vi er gode til at arrangere ekstra vævedage med hinanden. Vi er også gode til at hjælpe hinanden, når der skal bommes eller der er andre problemer, der skal løses.

Vi har fortsat vores tradition med at lave 4- 6 kurser om året. Men de sidste to år har corona virussen hindret os i at kunne gennemføre kurser. Vi glæder os derfor til at epidemien forsvinder, så vi igen kan gennemføre kurser.

I efteråret 2021 har vi meldt os ind i Fora, hvor vi har store forventninger til samarbejdet.